Skip to main content

Biztonság

A biztonság záloga: az osztrák bankrendszer

A biztonság mindennél fontosabb, hiszen az elért nyereség az ingoványos talajon gyorsan semmivé tud válni. Egyedülálló módon ezért választottuk Európa egyik legrégebbi és legbiztonságosabb bankrendszerét szolgáltatásunk hátterének.

Az elmúlt évszázadok során számos pénzügyi válság és a két világháború is próbára tette Ausztria stabilitását, azonban ezek ellenére is meg tudta őrizni élvonalbeli szerepét, töretlen biztonságot nyújtva ügyfelei részére. 

Ausztria híres a banktitok megtartásáról is, amelyet az ország alkotmánya rögzít. Ezen fontos tapasztalatok mentén alakult ki az osztrák bankrendszer, amely a legnagyobb hangsúlyt a stabil intézményi háttértől a prudens működésen át az ügyfelek befektetéseinek védelmére helyezi.

Ennek egyik kézzelfogható eredménye, hogy mindhárom hitelminősítő a világ egyik legstabilabb pénzügyi környezetének tartja Ausztriát (AA besorolás). 

Az ország területén 5 betétbiztosítási alap tevékenykedik, ebből a Partner Banknak a Einlagensicherung der Banken & Bankiers GembH-val van szerződése.

További információk a www.einlagensicherung.at weboldalon találhatóak.

Banki háttér

A privát banki szolgáltatásunk egyik legfontosabb része a banki hátterünk. Vagyonának stabil hátteret az osztrák Partner Bank biztosít (www.partnerbank.at), amely által hidat képezni Ön és az osztrák befektetési környezet között.
A Partner Bank linzi központtal, független befektetési bankként működik.

A hagyományos pénzintézetekkel szemben, nem közvetítő, hanem önálló letéti bankként üzemel. Az Ön értékpapír számláján vezetett befektetési összeget a bank elkülöníti saját vagyonától, ezáltal Önnek korlátlan tulajdona van számlája felett.

Sajátos módon a Partner Bank az egyetlen olyan osztrák befektetési bank, aki Magyarországon is felügyeleti (MNB) engedéllyel rendelkezik. Banki hátterünkről bővebb információkat ITT olvashat.

A Partner Bank magyar ügyfélszolgálattal is rendelkezik.

A Bank működését a következő felügyeletek ellenőrzik

Osztrák Nemzeti Bank

Oesterreichische Nationalbank, Otto-Wagner-Platz 3, 1090 Wien

UID-Nr. ATU 15348407

Tel.: (+43-1) 404 20-0   Fax: (+43-1) 404 20-6698

Osztrák Pénzügyi felügyelet

Finanzmarktaufsicht (FMA), Otto-Wagner-Platz 5 A-1090 Wien

Tel. (+43-1) 249 59-0    Fax (+43-1) 249 59-5499

Osztrák betétbiztosítási alap

Einlagensicherung der Banken & Bankiers GesmbH,  Börsegasse 11  1010 Wien

Tagja az osztrák Bankok és Bankárok Szövetségének

A Bank könyvelését az Ernst & Young vizsgálja.

Eddig ismeretlen szolgáltatási színvonal az Ön részére

Ügyfeleink letétvezetése Ausztriában történik, így a befektetésük teljes futamideje során az osztrák befektetési törvényben előírt legmagasabb szintű védelmet élvezik. Többek között:

  • Ausztriában a banktitok alkotmány jogilag védett.
  • Saját néven vezetett osztrák értékpapírszámla, (IBAN számmal)
  • Befektetési számláját 100.000 EUR-ig az osztrák betétbiztosítási rendszer és 
  • 20.000 EUR-ig a befektetési alapjait állami garancia védi.
  • Szigorú jogszabályok köteleznek minket a teljes átláthatóság fenntartására.
  • A Partner Banknál többféle devizában (EUR, USD) nyithatja meg számláját

Az InwestMentors működési környezete

Az Inwestmentors tevékenységét két felügyelet ellenőrzi:

  • Magyar Nemzeti Bank (MNB regisztrációs szám: 25408577)
  • Finanz Markt Aufsicht (FMA – Osztrák pénzügyi felügyelet)

Az InwestMentors Hungary Kft. a Partner Bank függő ügynöke. Más hazai pénzügyi szolgáltatóval tehát nem állunk kapcsolatban.

Munkánkat a MIFID II normatívái szerint végezzük. A szabályozásról bővebben szakmai blogunkon ITT olvashat. 

A befektetésre kizárólag olyan értékpapírokat közvetítünk, amelyek az Ön igényein és kockázatvállalásán túl, a hitelminősítők és a nemzetközi pénzügyi felügyeletek is jóváhagytak. 

Személyes konzultációnkat exkluzív irodánkban, Budapesten az Andrássy utca 83-85.-ben tartjuk, azonban erre, a kérése esetén online, vagy az Ön által meghatározott helyen is sor kerülhet.

A vállalkozással történő üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata nagyon alacsony, azaz a magyarországi vállalkozások azon kivételes köréhez tartozik, mely megfelelt a Dun & Bradstreet nemzetközi minősítési rendszere által támasztott legszigorúbb feltételeknek.
A tanúsítványt ITT tudja letölteni!

Mindennapi életünk során is tapasztalhatjuk, hogy céljainkat akkor tudjuk megvalósítani, ha azt pontos, körültekintő tervezés és a kockázatok csökkentése előzi meg. Ez különösen érvényes a befektetési döntések esetében is. 

Visszahívást kérek

A legszigorúbb kockázatkezelési irányelvek

Az osztrák privát banki szolgáltatás hosszú évtizedeken keresztül csiszolódott, hogy elérje napjainkban tapasztalt magas színvonalát. Ebben a környezetben működik független banki hátterünk, a Partner Bank. Ennek köszönhetően egyedi befektetési megoldásokat tudunk Önnek biztosítani.  A befektetési lehetőségek összeállítása során minden esetben a kockázatot vesszük először figyelembe és annak lehetséges mértékét minimalizáljuk.

Büszkék vagyunk arra, hogy teljes ügyfélkörünk egyetért szemléletmódunkkal és a kockázat-csökkentett, diverzifikált portfóliót választják. Ezáltal befektetésük hozama egyenletesebbé válik, így hosszútávú céljaikat magasabb biztonság mellett érik el.

Ha jelenleg nem érzi biztonságban pénzét, kérjen bővebb tájékoztatót most!

Vagyonképzés

Örülünk, hogy bemutathattuk Önnek, milyen biztonsági hátteret élvezhet befektetőként.  Tekintse meg, hogyan gyarapíthatja vagyonát!

Tovább a vagyonképzéshez